Je denkt misschien dat je je vaardigheden niet kunt verbeteren, maar dit is een mythe. Je KAN het aantal dingen dat je weet hoe je ze moet doen vergroten en vaardiger worden door ze elke dag te doen – het kost alleen tijd. Laten we als voorbeeld kijken naar het typen op een toetsenbord. Het lijkt misschien dat als je eenmaal leert typen, er geen manier meer is om er beter in te worden – toch tonen studies aan dat met regelmatige oefening bijna iedereen zijn snelheid en nauwkeurigheid aanzienlijk kan verhogen in slechts zes weken! Als we bereid zijn er zes weken lang elke dag moeite voor te doen, dan zouden we toch enige verbetering moeten zien – dus waarom niet proberen?

1. Werk aan je creatieve proces

Het creatieve proces is een term die in de creatieve industrieën gebruikt wordt om de creatieve output van een persoon of een groep mensen in verschillende stadia van ontwikkeling te beschrijven. Het verwijst naar de processen die komen kijken bij het genereren, ontwikkelen en voltooien van creatieve werken.

Als je bijvoorbeeld een kunstwerk maakt, een lied componeert of een artikel als dit schrijft (maar dan hopelijk met een betere inhoud), volg je je eigen persoonlijke creatieve proces, dat op dat van iemand anders kan lijken maar ook anders kan zijn. Door elke dag te veranderen hoe je deze stappen doorloopt door je aandacht erop te richten het anders te doen of meer tijd te nemen voor elke stap; zul je jezelf verbeteren terwijl je unieker werk maakt.

2. Bestudeer andere creatievelingen

Creatief proces is een term die in de creatieve industrieën gebruikt wordt om de creatieve output van een persoon of groep mensen in verschillende stadia van ontwikkeling te beschrijven. Het verwijst naar de processen die komen kijken bij het genereren, ontwikkelen en voltooien van creatieve werken.

In je eigen persoonlijke creatieve proces leer je nieuwe dingen die je kunnen helpen je mentale middelen efficiënter te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een schrijver bent die een betere schrijver wil worden, kan het bestuderen van wat de schrijfstijlen van andere schrijvers uniek maakt je helpen te begrijpen hoe anderen te werk gaan en plezier te beleven aan het spelen met hun ideeën. Door dit elke dag te doen wordt je werk persoonlijker en onderscheidender, en kun je gemakkelijker contact maken met verschillende soorten publiek.

3. Stap weg van het scherm

Begin weer voor je plezier te lezen Boeken zijn een geweldige bron van nieuwe informatie en kennis, die je ook voor je werk kunt gebruiken. Lezen maakt je niet alleen deskundiger, het maakt ook je schrijven beter.

4. Begin met bloggen (of begin in elk geval met schrijven)

Bloggen is een geweldige manier om je te uiten, je schrijfvaardigheid te oefenen, en in contact te komen met gelijkgestemden over de hele wereld. Er zijn veel verschillende soorten blogs; sommige posten elke dag terwijl andere minder vaak posten. Sommigen bloggen over één onderwerp terwijl anderen over verschillende onderwerpen schrijven (mode, eten, politiek, enz.). Het belangrijkste is dat je vindt wat je interesseert en die interesse met andere mensen gaat delen via je eigen persoonlijke blog.

5. Werk eraan om creatiever te worden

Flexibele creatievelingen worden niet creatief geboren; ze ontwikkelen deze vaardigheid door eraan te werken. Dat doe je ook als je elke dag je creatieve proces oefent. In feite is het zo dat hoe meer je oefent, hoe sneller je creatief denken wordt en hoe gemakkelijker het wordt om uit allerlei verschillende bronnen op nieuwe ideeën te komen.

6. Werk aan je vermogen om in een groep te kunnen werken

Je hebt goede teambuilding vaardigheden nodig en sterke sociale vaardigheden. Als er één ding is dat ik op de universiteit geleerd heb, is het dat goed in een groep kunnen werken iets is waar je aan moet werken, want niet iedereen zal je opvattingen delen of op dezelfde manier denken als jij bij het oplossen van problemen.

7. Houd je geest fris

Ik weet dat deze blogpost al lang wordt, maar ik wilde het toch nog even hebben over het belang van het voortdurend fris houden van je geest. Als je eenmaal begint met nieuwe dingen te leren en die in je leven toe te passen, gaat dat een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen, het gemak waarmee je problemen oplost, en ook op hoeveel plezier je hebt in de verschillende aspecten van je leven. Voed je hersenen dus zo vaak mogelijk; ze zullen je er dankbaar voor zijn!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen