Een goede inkoper is goud waard in ieder bedrijf. Jij weet waar je de beste deals kunt krijgen en hoe je aan de beste materialen, producten en diensten komt en waar je dan moet zijn. Een inkoper zorgt ervoor dat het bedrijf nooit zonder voorraden zit. Of het nu gaat om tongspatels voor de KNO afdeling in het ziekenhuis of filament voor de 3D-printer van de machinefabriek. Jij zorgt ervoor dat het bedrijf nooit misgrijpt. Maar hoe word je nu een goede inkoper?

Leren in de praktijk

Om een goede inkoper te worden zul je in de praktijk ervaring op moeten doen. Daarom begin je, ook als je net bent afgestudeerd, altijd als junior inkoper. Je leert dan het klappen van de zweep van de ervaren inkoper die al jaren meedraait. Op die manier leer je wat belangrijk is voor het bedrijf én leer je de wegen te bewandelen die ervoor zorgen dat jij ook de beste deals kan maken en de echte spin in het web wordt van het bedrijf of de organisatie waar jij werkzaam bent. Zonder (junior) inkoper loopt alles in de soep!

Onderhandelen is een vak apart!

Als inkoper is het niet alleen jouw verantwoordelijkheid dat het bedrijf of de organisatie niet zonder voorraden komt te zitten, maar ook dat je ervoor zorgt dat je de goederen en diensten voor de bodemprijs weet in te kopen. Het blijft daarom altijd belangrijk om goed te kunnen onderhandelen. Ook blijft het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe (concurrerende) aanbieders. Natuurlijk is de prijs niet alleen van belang. Je wilt ook de beste kwaliteit. De beste kwaliteit voor de laagste prijs en dan ook nog op tijd geleverd krijgen. Dat is jouw taak.

Waar kun je dat leren?

Je hoeft geen stage te lopen om als junior inkoper aan de gang te gaan. Wanneer je kiest voor een carrière als inkoopprofessional dan is het fijn om te weten dat je, bijvoorbeeld via Goedemensen.nu, al snel aan het werk kunt. Je verdient direct een leuk salaris én je leert ook nog eens heel veel. Een echte win-win-situatie dus!

Een baan met een goed toekomstperspectief

Zet je je met hart en ziel in voor het bedrijf of de organisatie waar je werkt en zorg jij dat de inkoop soepel verloopt en dat je binnen de gestelde budgetten blijft? Dan kan het zomaar zijn dat je van junior inkoper doorgroeit tot ervaren inkoper. Dat is een baan die altijd zal blijven. Ieder bedrijf, groot of klein, heeft voorraden nodig. Als inkoper ben je dus een zeer belangrijke schakel. Zonder jouw kennis en vaardigheden kost de inkoop veel meer geld én zullen collega’s ontdekken dat het inkopen van voorraden als printpapier, paperclips en batterijen voor computermuizen nog lang niet meevalt.

Wil je als inkoper aan de slag?

Neem dan snel een kijkje op de site van Goedemensen.nu. Je ziet daar de vacatures die openstaan en je kunt hier heel gemakkelijk reageren. Voor je het weet ben jij de junior inkoper bij het bedrijf of de organisatie van jouw dromen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen