Autorijden in Nederland is extreem duur. Niet alleen kost benzine de laatste tijd vaak bijna 2 euro per liter, ook de onderdelen kosten veel en de uurlonen van garage medewerkers zijn hoog. Toch rijden mensen nog steeds graag een auto: het is een vorm van vrijheid. Hoe kun je het toch relatief voordelig houden om een auto te rijden? In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je kunt besparen op het rijden van een auto. Zowel privé als zakelijk!

Optie №1: Ga voor een nieuwe, populaire auto

Een nieuwe auto kopen, heeft een aantal voordelen. Allereerst heb je een garantie van 1, 2 en soms zelfs 3 jaar. Met een elektrische auto is dat soms zelfs 6, 7 of 8 jaar. Ook koop je met een nieuwe auto vaak dié techniek die de meeste benzine bespaart. Koop altijd een auto waar er veel van zijn. Een Volkswagen Golf, bijvoorbeeld, heeft onderdelen die overal te verkrijgen zijn en vaak goedkoper dan de onderdelen van minder vaak voorkomende auto’s.

Optie №2: Koop een auto tweedehands

Hoewel je een beetje geluk moet hebben, is het kopen van een tweedehandsauto natuurlijk vele malen goedkoper dan het kopen van een nieuwe. Je moet natuurlijk wel een beetje verstand hebben van auto’s, want als je een auto koopt met problemen, dan ben je al gauw honderden euro’s kwijt aan een opknapbeurt. Als je dus een auto gaat kopen op de tweedehands markt, ga dan samen met iemand die er verstand van heeft en koop altijd bij een zaak die je vertrouwt. Aan de andere kant: een auto met wat deuken erin kan onder de motorkap nog prima zijn, waardoor jij waarschijnlijk weg komt met een scherpe prijs.   

Optie №3: Neem een auto met shortlease

Heb je maar voor korte tijd een auto nodig en wil je eigenlijk geen auto kopen? Dan kun je denken aan het leasen van een auto op een korte termijn. Het is bij sommige partijen zelfs mogelijk om een shortlease te kiezen vanaf een periode van 1 maand tot 24 maanden. Ook voor de zakelijke markt zijn er genoeg opties voor een voordelige zakelijke shortlease. Handig als je bijvoorbeeld voor je baan tijdelijk een auto nodig hebt. Met zo’n leasecontract hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en je hebt een vaststaand vrij aantal kilometers per maand. Het is een goede manier om geld te besparen als je écht een auto nodig hebt. 

Optie №4: Let op de verschillende kenmerken

Het wordt makkelijker om de juiste auto uit te kiezen als je precies weet waar je naar op zoek bent en aan welke kenmerken die moet voldoen. Een goedkope auto moet (1) een laag verbruik hebben of op gas rijden, bijvoorbeeld (2) licht zijn, zodat er weinig belasting hoeft te worden betaald, (3) van een betrouwbaar merk zijn dat lang meegaat. 

Optie №5: Rijd zuinig

Met de juiste rijstijl kun je geld besparen. Niet te snel optrekken, niet te snel remmen, niet onnodig veel gas geven en de auto uit laten rijden voor stoplichten. Ook kun je onderdelen zoeken via de sloop en zelf de remblokken vervangen. Koop brandstof niet bij de dure tankstations, maar bij goedkopere stations met zelfbediening.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen