Het belang van een goede personeelsplanning wordt vaak onderschat. Is je planning niet goed? Dan heb je óf te veel óf te weinig mensen, je kosten kunnen daardoor ook nog eens veel te hoog worden. Let je niet goed op je planning en zet je twee managers tegelijk in? Dan maak je onnodige kosten, managers ontvangen, over het algemeen, een hoger salaris dan de overige medewerkers. Maar het maken van een goede planning is lang niet altijd gemakkelijk.

Gebruik passende software voor je personeelsplanning

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je personeelsplanning op papier te blijven doen. Je maakt dan een planning en hangt deze op het prikbord in de kantine. Maar wat nu als je zieken hebt? Of mensen die verlofdagen hebben opgenomen? En wat denk je van het maximaal aantal uren dat iemand werkt? Of de dagen dat mensen niet werken? Tegenwoordig is lang niet iedereen altijd maar beschikbaar. En daarbij, een nieuw rooster wordt op deze manier soms te laat gezien. Hierdoor moet je mensen gaan bellen om te vragen of ze het rooster hebben gezien én waarom ze dan niet nu op hun werkplek zijn.

Dat moet makkelijker kunnen. En dat kan! Gebruik Nostradamus Software en zie dat je al met een paar klikken een complete planning in elkaar draait. De software van Nostradamus kan gebruikt worden in ieder bedrijf en precies zo worden ingericht als past bij jouw bedrijf. Je medewerkers krijgen, dankzij een pushmelding op hun mobiel, iedere wijziging op het rooster direct te zien. Moet er alsnog wat worden aangepast, bijvoorbeeld door ziekte, dan is dat snel te regelen.

Het gebruik van deze software kan veel tijd schelen en heel veel frustratie voorkomen!

Krijg hulp bij de opstartfase

Het werken met deze software, die door Nostradamus is ontwikkeld, is best even wennen. Je moet de gegevens van al je medewerkers er goed inzetten om er een goede, werkbare planning uit te krijgen. Dat kost, zeker in het begin, even wat tijd. Maar die tijd win je al snel weer terug. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat “Jan” niet werkt op de woensdagmiddag en dat “Ineke” het liefst nachtdiensten draagt. Ook kun je direct berekenen hoeveel een bepaalde shift kost. Je koppelt de personeelsplanning aan de urenregistratie en de salarisadministratie. Je slaat dan dus drie vliegen in één klap!

Voor het zover is, kun je wel wat hulp gebruiken. Je kunt wel wat personeelsplanning tips gebruiken en het is ook fijn om te weten dat er, bij Nostradamus, iemand voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden en je praktische adviezen te geven.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen