De inhoud van je webinar mag dan wel het belangrijkste zijn, toch moet je je niet alleen hier op focussen. Hoe je de boodschap overbrengt, speelt namelijk ook een grote rol. Je moet het presenteren van een webinar bijna gaan zien als een optreden. Je moet de kijker namelijk boeien en ook meekrijgen in je verhaal, maar dat is best lastig aangezien je het publiek niet ziet bij een webinar. Je kijkt immers richting je webcam in plaats van mensen! Om toch goed te kunnen presenteren, kun je de volgende tips toepassen. 

Timing

Tijdens een webinar is het van belang om de juiste timing te gebruiken, anders kun je niet je boodschap overbrengen zoals je het wilt overbrengen. Toch gaat timing niet alleen om het timen van de juiste moment om een onderwerp aan te snijden, het bestaat namelijk ook uit rust. Je publiek zal namelijk soms even wat tijd nodig hebben om alle informatie te verwerken. 

Intonatie

Bij het presenteren van een webinar met behulp van de software van https://www.webinargeek.com/nl/ moet je spelen met je stem. Dit is nodig aangezien je kijkers hierdoor langer naar je kunnen luisteren. Bovendien kun je op deze manier de belangrijke informatie extra benadrukken. Deze stukjes zullen dan beter onthouden worden door je publiek. Ga je voorlezen? Dan moet je al helemaal letten op je intonatie zodat mensen niet afgeleid worden.

Staand

Bij het geven van een webinar is de kans groot dat je dit zittend doet, maar dit doe je niet als je een seminar presenteert. Daarom kan het beter zijn om de webinar ook gewoon staand te presenteren. Je zult dan namelijk krachtiger ademhalen, waardoor je je verhaal ook krachtiger kunt vertellen. Hierdoor neemt je overtuigingskracht ook toe, waardoor je direct meer resultaat zal behalen met behulp van je webinar. 

Tempo

Dat de timing belangrijk is bij het geven van je webinar hebben we al genoemd, maar dit geldt ook voor je tempo. Je moet namelijk niet te snel praten, maar je verhaal mag tevens niet te langzaam zijn. Het kan daarom lastig zijn om de juiste tempo te vinden, dit is eigenlijk alleen mogelijk door je presentatie hardop te oefenen. Als je nog twijfelt dan kun je iemand vragen om hun mening te geven over de tempo. Eventueel kun je dit zelfs doen nadat de webinar een paar minuten bezig is, al is het beter om de tempo goed te krijgen voordat je de online seminar start. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen