Veel bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt, door meer duurzaam te werken, veel geld besparen en, ook niet onbelangrijk het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Kies de maatregelen die bij jouw bedrijf passen

Niet ieder bedrijf kan dezelfde maatregelen nemen, maar toch zijn er veel zaken die ieder bedrijf kan implementeren.

Verlichting

Denk dan, bijvoorbeeld, aan het vervangen van die oude TL buizen door LED verlichting. Dat bespaart alvast flink op de energierekening. Zet je dan ook nog eens een bewegingssensor op de verlichting? Dan blijft er nooit licht branden als er niemand is. Veel bedrijven hebben dat al in de toiletruimtes, maar het gebruik van een bewegingssensor kan nog veel beter en veelvuldiger worden toegepast.

Verwarming

Verwarm alleen ruimtes die gebruikt worden. Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis of hybride. Hierdoor is de bezetting op veel kantoren veel minder dan voor de hele COVID 19-periode. Om hierop in te springen kun je ervoor kiezen om de kantoorvloer te verkleinen, bijvoorbeeld door verschillende kamers in te richten in plaats van één grote kantoortuin. De verwarming kan dan naar believen worden aan- en weer uitgezet.

Vervoer

Moedig je medewerkers aan om op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te komen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Ook kun je ervoor kiezen om je wagenpark te vervangen door elektrische auto’s en zelfs elektrische vrachtwagens. Natuurlijk geef je zelf het goede voorbeeld.

Vervanging devices

Zijn de laptops van je medewerkers toe aan vervanging? Kies dan eens voor refurbished laptops in plaats van spiksplinternieuwe exemplaren. Ook voor refurbished smartphones, tablets en desktop computers kun je bij IT Stunter terecht.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het vervangen van de oude laptops door refurbished exemplaren. Zo zijn refurbished laptops goedkoper dan nieuwe laptops, en dat terwijl ze nog steeds dezelfde prestaties en functies bieden. Door het hergebruik van gebruikte laptops draag je bij aan een beter milieu. Er hoeven geen nieuwe laptops te worden gemaakt en dat levert een flinke besparing voor het milieu op. Denk dan aan de vele liters water die nodig zijn om een nieuwe laptop te kunnen maken, maar ook de CO2 uitstoot. Deze CO2 uitstoot komt op meerdere momenten in het proces. Niet alleen bij de productie, maar ook bij het vervoer van de nieuwe laptops uit, bijvoorbeeld Azië, per boot of vliegtuig komt veel CO2 vrij.

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat de kwaliteit van deze refurbished laptops minder zal zijn. De laptops worden immers volledig gereviseerd en grondig getest voor ze weer verkocht worden. In veel gevallen kun je zelfs alle updates die beschikbaar zijn gewoon weer doen. Je hebt dan nog langer plezier van je refurbished laptop. Natuurlijk krijg je op de refurbished laptops die je koopt bij IT Stunter gewoon garantie.

Wil je meer weten over de services van IT Stunter en de producten die zij refurbished aanbieden? Dan kun je het best even de website bekijken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen