Soms valt het niet mee om met meerdere collega’s op dezelfde plek te werken. Zeker wanneer er aan één stuk door gebeld wordt en er ook nog overleggen plaatsvinden in dezelfde ruimte. Is het een grote ruimte, dan kan de galm ervoor zorgen dat je jezelf haast niet meer kunt horen denken. Dat is niet alleen irritant, het zorgt er ook nog eens voor dat je een stuk minder productief bent dan je eigenlijk zou willen. En dat geldt niet alleen voor jou, ook je collega’s zullen deze ervaring hebben. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je fijn kunt werken op kantoor, zonder deze geluidsoverlast?

Laat vloerbedekking leggen

Vloerbedekking als tapijt of tapijttegels zorgt voor een dempend effect. Het geluid kan niet meer van de vloer terugkaatsen en zo voor overlast zorgen. Een nadeel van vloerbedekking kan zijn dat het niet goedkoop is in aanschaf en dat er vrij snel slijtage kan optreden wanneer er op gereden wordt met bureaustoelen. Ook vlekken en nare geurtjes kunnen de vloerbedekking tot een minder aantrekkelijke optie maken.

Hang gordijnen op

Gordijnen zorgen er niet alleen voor dat het zonlicht niet rechtstreeks meer naar binnen kan, ze zorgen ook voor geluidsdemping. Geluiden kunnen door de gordijnen niet meer terugkaatsen van de ramen en zo voor overlast zorgen. Een nadeel van gordijnen kan zijn dat ze op maat moeten worden gemaakt en dat ze aan slijtage onderhevig zijn. Daarbij kunnen ze de ruimte te donker maken waardoor er altijd kunstlicht aan moet. Dit kan verstorend werken op het dagritme.

Plaats akoestische scheidingswanden

Een beter alternatief is het plaatsen van akoestische scheidingswanden. Deze wanden kunnen vrij in de ruimte worden geplaatst waardoor ze een geluidsabsorberende functie zullen hebben tussen twee of meer werkplekken. Deze wanden zijn slijt- en kleurvast, gemakkelijk te verplaatsen en ze bieden behalve geluidsdemping ook nog privacy. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Je kantoor inrichten met deze scheidingswanden heeft alleen maar voordelen! Je bestelt deze akoestische scheidingswanden heel gemakkelijk via de website van Via Direct Kantoormeubelen

En over Via Direct Kantoormeubelen gesproken…

Je kunt bij Via Direct Kantoormeubelen terecht voor de complete inrichting van je kantoor. Je vindt hier niet alleen schitterende bureaus, maar ook geweldige bureaustoelen, lockerkasten en kastjes voor onder bureaus. Via Direct Kantoormeubelen is je go to wanneer je een kantoor (of een thuiswerkplek) wilt inrichten!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen