Vraag je je wel eens af waarom sommige mensen tomeloze energie lijken te hebben terwijl anderen altijd moe zijn? Het antwoord kan zo eenvoudig-lijk zijn als wat ze eten

Talrijke studies hebben uitgewezen dat het eten van een gezond dieet je energieker en over het algemeen gezonder doet voelen. En, niet verwonderlijk, ongezonde gewoonten kunnen leiden tot vermoeidheid of ziekte. Hier zijn zes tips om je lichaam te laten werken zoals het hoort

1) Drink regelmatig water gedurende de dag

Gehydrateerd blijven is op vele manieren belangrijk voor onze gezondheid, ook om je minder vermoeid te voelen! Dagelijks voldoende vocht drinken is essentieel om goed gehydrateerd te blijven en een goede gezondheid te behouden. Streef naar acht glazen water per dag – of ongeveer 2 liter – hoewel deze hoeveelheid varieert naargelangje dagelijkse activiteitenniveau en je lichaam.

2) Zorg dat je voldoende ijzer in je voeding krijgt

IJzertekort kan bloedarmoede veroorzaken, waardoor je je steeds uitgeput voelt. Probeer natuurlijke bronnen van ijzer binnen te krijgen via voedingsmiddelen als zeevruchten, mager rood vlees, gevogelte, bonen en spinazie of peulvruchten.

3) Probeer te veel cafeïne te vermijden

Hoewel een kopje koffie ‘s morgens vaak welkom is na een onrustige nachtrust, kan te veel cafeïne leiden tot kriebels en prikkelbaarheid. Andere dranken die veel cafeïne bevatten zijn thee en cola. Je zult misschien ook verbaasd zijn dat sommige pijnstillers aanzienlijke hoeveelheden cafeïne bevatten.

4) Sla geen ontbijt over

Het ontbijt is een geweldige manier om de stofwisseling op gang te brengen na een goede nachtrust. Het bereidt je ook voor op het voeden van je lichaam en hersenen gedurende je drukke dag.

5) Word actief

Al is het maar een korte wandeling, meer lichamelijk actief zijn kan je helpen je beter te voelen en er ook beter uit te zien. Behalve helpen bij gewichtsverlies, helpt lichaamsbeweging je energieniveau te verhogen en je stemming en slaapgewoonten te verbeteren

6) Verminder stress

Onophoudelijke druk thuis of op het werk kan gevolgen hebben voor veel aspecten van ons leven, waaronder ons energieniveau. Leer hoe je met de eisen van het leven kunt omgaan op gezonde manieren die je een verfrist gevoel geven in plaats van uitgeput.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen