Heb je eraan gedacht om een hoortoestel aan te laten meten? Weet je niet zeker welk type voor jou geschikt is? Maak je geen zorgen! Wij hebben het voor je geregeld. In deze blogpost geven we je een overzicht van de verschillende soorten hoortoestellen en waarom het belangrijk is om advies van audicien in te winnen. Laten we erin duiken!

Soorten hoortoestellen

Er zijn twee hoofdtypen hoortoestellen, variërend van achter-het-oor (AHO) toestellen tot volledig-in-het-kanaal (CIC) toestellen. Alles hangt af van je persoonlijke voorkeur en je levensstijl. Hier volgt een kort overzicht van beide typen:

Achter-het-oor (AHO)

AHO-hoortoestellen zijn een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar superieure geluidskwaliteit en comfort. Anders dan anderen zit het AHO-model niet diep in je oor, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het tegen je huid schuurt of oncomfortabel wordt. Bovendien kun je kiezen tussen een dun buisje en een op maat gemaakt oorstukje, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt – en met zoveel trendy kleuren en tinten die bij je huidskleur of haarkleur passen, is het gemakkelijk om de perfecte stijl te vinden. En het beste van alles is dat ze de beste versterking bieden terwijl ze toch slim ontworpen zijn om minder zichtbaar achter het oor te zitten. Of je nu voor het eerst hoortoestellen draagt of een doorgewinterde veteraan bent, je zult genieten van de eenvoud in gebruik en reiniging.

Completely-In-the-Canal (CIC)

Completely-In-the-Canal (CIC) toestellen brengen onzichtbaarheid en comfort naar een heel nieuw niveau! Deze kleine gadgets passen precies in je gehoorgang, waardoor ze nauwelijks te zien zijn als je ze draagt. In tegenstelling tot AHO-toestellen die extra draden en slangetjes nodig hebben, zijn CIC’s klaar voor gebruik zodra je ze inbrengt. Natuurlijk hebben ze iets meer onderhoud nodig dan andere opties – regelmatig schoonmaken en vervangen van de batterij – maar het comfort en de discretie die ze bieden zijn dat meer dan waard!

Waarom een audicien bezoeken?

Een audicien kan je behoeften beoordelen en het beste type toestel voor je aanbevelen op basis van je levensstijl en budget (en er zijn heel wat unieke gehoorapparaten te vinden!). Een audicien kan je ook helpen de instellingen van het toestel zelf aan te passen en advies geven over hoe je het toestel het beste kunt gebruiken om er na verloop van tijd maximaal profijt van te hebben. Ten slotte kan hij of zij je gedurende de hele levensduur van je toestel blijven ondersteunen, mochten er zich later problemen voordoen.

Conclusie:

Gehoorverlies is een veel voorkomend probleem dat miljoenen wereldwijd treft – maar het hoeft je niet tegen te houden! Met de huidige geavanceerde technologie zijn er tal van opties beschikbaar voor wie aan gehoorverlies lijdt; van Achter-Het-Oor (AHO) toestellen tot Completely-In-the-Canal (CIC) toestellen – elk met hun eigen voordelen, afhankelijk van levensstijlvoorkeuren en budgetbeperkingen. Toch raden we altijd aan om naar een audicien te gaan, zodat die kan beoordelen welk type het beste bij je past en je tijdens de hele levensduur ondersteuning kan bieden bij eventuele problemen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen