Hekken zijn goede manieren om je woning, huisdieren en kinderen veilig te houden, terwijl ze ook nog eens privacy bieden. Daarnaast kan hekwerk je tuin en huis verfraaien. Deze voordelen ervaar je bij diverse materialen, al is het altijd verstandig om de opties goed met elkaar te vergelijken. Bij het kopen van hekwerk kun je namelijk voor de onderstaande materialen kiezen. 

Hout

Hout is een klassiek materiaal dat al jarenlang veel gebruikt wordt bij de productie van hekwerken. Dit komt doordat het veel privacy biedt, terwijl het ook een goede barrière is zodat kleine kinderen en huisdieren veilig in je tuin kunnen spelen. Een ander pluspunt van hout is dat het geschilderd of gebeitst kan worden, al kan het op den duur wel rotten en/of kromtrekken. Gelukkig kun je deze problemen voorkomen door het hout te behandelen. 

Staal

Als je op Thibo Online een hek wilt kopen dan kun je onder meer voor staal kiezen, wat zeker een goed materiaal voor hekwerk is. Dit komt doordat staal zowel duurzaam als decoratief is. Je tuin geef je met een stalen hek dus extra uitstraling, terwijl het ook voor meer veiligheid rondom je huis zorgt. Doordat dit materiaal voorzien wordt van een beschermende coating heeft het bovendien zo goed als geen onderhoud nodig. 

Bamboe

Wil je een hek dat echt een visuele barrière tussen jou en je buren creëert? Je kunt dan het beste voor hekwerk van bamboe kiezen! Dit materiaal heeft bovendien een lange levensduur, terwijl het ook nog eens milieuvriendelijk is. Daarnaast is het weerstand tegen rot, termieten en weerstand. Bamboe is bovendien sterker dan zowel hout als staal. 

Riet, wilg of varen

Met deze natuurlijke materialen kun je een tropisch tintje aan je tuin geven. Bovendien zijn de kosten van deze producten laag, net als de inspanningen die je moet verrichten voor de installatie van het hek. Het is eco-vriendelijk, net als bamboe, maar tegelijkertijd wel een stuk goedkoper. Riet, wilg en varen hekwerken zijn echter vaak wel wat zwakker dan andere materialen.

Vinyl

Je kunt een vinyl hek over het algemeen eenvoudig onderhouden, terwijl dit materiaal er ook altijd fris en schoon uitziet. Als je weinig tijd wilt besteden aan het onderhouden van het hekwerk dan is vinyl dus zeker de beste optie voor jou. Dit heeft ook te maken met het feit dat dit materiaal geen splinters of scherpe randen heeft, het oppervlak is juist heel glad. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen